Δεξαμενές

Παραλία Κουρούτας, Αμαλιάδα
Νομός Ηλείας, Πελοπόννησος

Επικοινωνήστε μαζί μας

info@dexamenes.com

Tel:  (+30) 697 2521806
Tel/Fax: (+30) 26220 25999

Η Αμμουδιά

Ελάχιστα ξυπόλυτα βήματα αρκούν για να σας φέρουν σε ένα ονειρικό ιδιωτικό σκηνικό στη χρυσή αμμουδιά. Κάτω από τη σκιά των ψάθινων ομπρελών σας, τα γαλαζοπράσινα νερά σας γνέφουν παιχνιδιάρικα σβήνοντας τον κυματισμό τους σε απόσταση αναπνοής από τις ξύλινες ξαπλώστρες σας.

Η αμμουδιά είναι ιδανική για ατελείωτες πεζοπορίες αφού αποτελεί ένα μικρό μόνο τμήμα μιας ακτογραμμής, 120 χλμ αδιάκοπα στρωμένης με χρυσή άμμο. Με αφετηρία την ιδιωτική βάση χαλάρωσης που στήσαμε για τον επισκέπτη στην αμμουδιά, μπορεί ξυπόλυτος να περπατήσει πολλά χιλιόμετρα πάνω στο κύμα, είτε νότια προς το αλιευτικό λιμανάκι του Παλουκίου, είτε βόρεια προς τις γειτονικές παραλίες της Μαραθιάς, της Ροβιάτας και των Σαβαλίων παράλληλα προς το πευκοδάσος. Οι ψάθινες ομπρέλες κατά μήκος όλης της παραλίας δημιουργούν μια ατμόσφαιρα εξωτικού, τροπικού προορισμού.

Η θάλασσα της Κουρούτας κερδίζει κάθε χρόνο την γαλάζια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καθαρότητά της. Τα νερά βαθαίνουν σταδιακά επιτρέποντας άπειρα παιχνίδια και δραστηριότητες μέσα στο νερό.

Ο ουρανός αλλάζει χιλιάδες χρώματα μέσα στη μέρα, καθώς ο ήλιος κατηφορίζει προς το νερό. Το σούρουπο το ηλιοβασίλεμα βάφει μωβ όλο τον Χελωνίτη κόλπο και το μέρος αποκτά μια μαγεία από τα φώτα της Ζακύνθου που ανάβουν σιγά-σιγά για τη νύχτα που έρχεται. Μια βουτιά στην ασάλευτη θάλασσα λίγο αργότερα, κάτω από τον καλοκαιρινό έναστρο ουρανό συμπληρώνει την πιο ισορροπημένη εμπειρία περιπέτειας και χαλάρωσης.